Acılı Güveç

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
1 kg. dana kuşbaşı
Yarım kilo arpacık soğan
3-4 adet sivri biber
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sirke
Kırmızıbiber, tuz, maydanoz




MALZEMELER
Dana etini kuşbaşı doğrayalım. Bir tencereye yağı, kızmadan içine eti atıp et suyunu çekene kadar kavuralım. Soğanları ve incecik doğranmış domatesleri, yeşil biberleri katalım. Birkaç dakika çevirelim. Ilık suda salçayı eritip ekleyelim. Tuzunu biberini katıp ağır ateşte 45 dakika kadar pişirelim. Yemeği güveç kabına aktarıp, önceden ısıtılmış yüksek ısılı fırında 10 dakika daha pişirelim. Güveci fırından çıkardıktan sonra maydanoz ile süsleyip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

0 Responses to "Acılı Güveç "

Yorum Gönder