İlla mantar

Author: cnyt // Category:
Et yemeyi pek sevmiyorsanız ya da vejetaryenseniz, etten alamadığınız proteini almak için kullanabileceğiniz kaynaklardan biridir mantar.

Eğer doğayla birazcık iç içeyseniz, nisan ve mayıs aylarında mantarın toprağı nasıl süslediğini bilirsiniz.
“Vitamin deposu” olarak niteleyebileceğimiz mantar; A, C ve D vitaminleri bakımından çok zengindir. Posa miktarı fazla olduğundan bağırsakları çalıştıran bu mucizevi bitki, içerdiği “lentinian” maddesi sayesinde kanserli tümörleri küçültme özelliğine de sahiptir.
Yine doğayla haşır neşir olanlar bilirler ki, öyle her mantar yenmez ve mantarın zehirli olup olmadığını anlamak kolay iş değildir. Ancak bu konuda bildiğim şey, zehirli mantarların görünümünün zehirsiz olanlara kıyasla çok daha güzel olduğudur. Ama daha pek çok ayrıntıyı bilmek gerekir mantarla ilgili, eğer mantarı topraktan çıkarıp yemek istiyorsanız.
Bazen pek çok ayrıntıyı bilmek bile yeterli olmayabilir. Bunun için, marketlerde satılan kültür mantarını kullanmak belki de en iyisi. ıçerdiği az miktardaki yağ oranıyla ve kolesterolsüz yapısı yüzünden herkesin sık sık mantar yemesi gerekiyor. Ancak marketten aldığınız mantarı hemen tüketmeniz gerektiğini de söylemeliyim. Çünkü mantar zaten nemli bir bitkidir ve bu yüzünden beklediği süre içinde kararacaktır. Ama illa bekleteyim derseniz, kararmaması için bol limonlu suda bekletmeniz gerekir.


Alıntıdır.

0 Responses to "İlla mantar"

Yorum Gönder