Çikolatalı Kesme

Author: cnyt // Category:
Malzemeler:
1 paket Köstebek Pasta
125 g yumuşak margarin
2 yumurta
7-8 yemek kaşığı süt
300 ml (3 çay bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
1 yemek kaşığı rom
15 adet kedi dili bisküvi

Bisküvileri ıslatmak için:
Yarım çay bardağı süt

Üzeri için:
1 çay kaşığı Kakao

Hazırlanışı:
Un karışımını margarin, yumurta ve süt ile 3 dakika çırpın. Çikolata parçalarını da ekleyip mikserle hafifçe karıştırın. Hamuru 25x30 cm boyutlarında yağlanmış kalıba döküp fırında pişirin.

Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 20-25 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

Üzerine 3 çay bardağı soğuk süt ve arzuya göre rom ile 2-3 dakika çırpılmış krema karışımını yayın. Islatılmış bir tatlı kaşığının tersi ile kremanın üzerine bastırarak çukurlar oluşturun. Kedi dili bisküvilerini süt ile hafifçe ıslatıp kremanın üzerine hafifçe bastırarak sıralayın. Pastayı 30 dakika buzdolabında soğumaya bırakın. Servisten önce üzerine kakao serpin.





Alıntıdır.

0 Responses to "Çikolatalı Kesme"

Yorum Gönder