MALZEMELER
• 8-10 pirzola
• Yarım demet maydanoz
• 2 diş sarımsak
• Yarım çay bardağı süt
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 1 çay bardağı ceviz (ufalanmış) Ayrıca
• 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı sirke
HAZIRLANIŞI
Kuzu etlerini yıkayıp, kağıt havluyla kurulayın ve denir bir kapta süt, zeytinyağı ve sarımsak ile marine edip buzdolabında en az 6 saat dinlendirin. Maydanozu yıkayıp incecik kıyın. Maydanoz, ceviz, zeytinyağı ve sirkeyi bir kapta karıştırın. Kuzu pirzolaları marinaddan çıkartıp bir taraflarını maydanoza bulayın. Maydanozlu tarafları üstte olacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın kabına sıralayın. 200 derecede yarım saat pişirip servis yapın.
Alıntıdır.
• 8-10 pirzola
• Yarım demet maydanoz
• 2 diş sarımsak
• Yarım çay bardağı süt
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 1 çay bardağı ceviz (ufalanmış) Ayrıca
• 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı sirke
HAZIRLANIŞI
Kuzu etlerini yıkayıp, kağıt havluyla kurulayın ve denir bir kapta süt, zeytinyağı ve sarımsak ile marine edip buzdolabında en az 6 saat dinlendirin. Maydanozu yıkayıp incecik kıyın. Maydanoz, ceviz, zeytinyağı ve sirkeyi bir kapta karıştırın. Kuzu pirzolaları marinaddan çıkartıp bir taraflarını maydanoza bulayın. Maydanozlu tarafları üstte olacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın kabına sıralayın. 200 derecede yarım saat pişirip servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Maydanozlu Kuzu Pirzola "
Yorum Gönder