Dolgu Kremalı Ekler

Author: cnyt // Category:
Malzemeler:
125 ml (1-1,5 çay bardağı) su
25 g margarin
1,5 çay bardağı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 tutam Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta

Dolgu:
1 poşet Çikolatalı Dolgu Kreması
250 ml (2,5 çay bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:
40 g bitter çikolata





Hazırlanışı:
Su ve margarini bir tencereye alın ve kaynatın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin, tek seferde kaynayan margarinli suya ekleyin. Oluşan hamuru 1-2 dakika süre ile karıştırarak pişirin. Hamuru ocaktan alıp karıştırma kabına koyun. Yumurtaları teker teker ekleyerek mikser ile toplam 7-8 dakika çırpın. Hamuru krema sıkma torbasına doldurun, pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine 7-8 cm uzunluğunda aralıklı sıkın. 200oC'ye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdikten sonra fırın ısısını 150oC'ye düşürün, 20-25 dakika daha pişirin. Fırından çıkartıp soğutun ve enlemesine ikiye kesin. Dolgu kremasını soğuk süt ile önce mikserin düşük devrinde 1 dakika, daha sonra en yüksek devirde 1 dakika daha çırpın. Eklerlerin arasına dolgu kreması doldurun. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin, pişirme kağıdından hazırladığınız huninin içine doldurun, ucunu makas ile ince kesip eklerlerin üzerine şeritler şeklinde sıkın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Dolgu Kremalı Ekler"

Yorum Gönder