Dondurmalı Elmalı Pay

Author: cnyt // Category:
Hamuru için;
· 3 su bardağı un
· 5 yemek kaşığı soğuk su
· 200 gr margarin (Soğuk olmasına özen gösterin.)

içi için;
· 6 adet orta boy elma
· 6 yemek kaşığı tozşeker
· 6 yemek kaşığı sarı kuru üzüm (çekirdeksiz)
· 1 yemek kaşığı un
· 30 gr tereyağı
· 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
· 2 tatlı kaşığı toz tarçın



YAPILIşI:
Hamuru hazırlamak için un, margarin, tuz ve soğuk suyu derin bir kaba aktarıp ele yapışmayan ve kulak memesinden daha sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
İç harcını hazırlamak için elmaları soyup tavla zarı formunda doğrayın. Tozşekerle karıştırıp bir tencereye aktarın ve 15 dakika kadar pişirin.
Ocaktan alıp tarçın, ceviz içi ve üzümü ekledikten sonra bir kenarda bekletin. Soğuyunca üzerine un serpiştirip karıştırın ve yine bekletin.
Dinlenen hamuru ikiye bölün. Fırın kabını yumuşak margarinle yağlayın. Hamurun bir parçasını kalıba kenarlarını yükselterek düzgün bir şekilde yerleştirin.
Hazırladığınız elmalı harcı hamurun üzerine yayıp diğer hamur parçasını üstüne kapatın. Hamurun sarkan kısımlarını kesin. Üzerine elinizle hafifçe bastırın.
Hamurun üzerini kürdan yardımıyla eşit aralıklarla delin. Payı, 175 dereceye ayarladığınız fırında üzeri iyice pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırından çıkarıp dilimleyin ve ılık haldeyken dondurmayla birlikte servis yapın.




Alıntıdır.

0 Responses to "Dondurmalı Elmalı Pay"

Yorum Gönder