MALZEMELER(10 KİŞİLİK)
6 adet yufka
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
2 adet soğan
Yarın kg. dana eti
1 küçük konserve bezelye
2 adet havuç
2 adet sivri biber
1 çay kaşığı yenibahar
kırmızı tozbiber
tuz
Üzerine:
Galeta unu
Kızartmak için:
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
İşte böreğimiz lütfen yanına da ayran yapmayı unutmayın, kuru kuru yenmiyor. Tavaya 2 çorba kaşığı margarin alalım. Eridikten sonra yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim. Pembeleşene dek kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış dana etini ilave edelim. Bıraktığı suyu çekene dek kavuralım. Küçük küpler şeklinde doğradığımız havuç ve sivribiberi ekleyelim. Birkaç dakika kavuralım. Suyunu süzdüğümüz bezelye konservesini ilave edelim. Yenibahar, kırmızı tozbiber ve tuzu ekleyelim. Tavayı ateşin üzerinden alalım. 4 adet yumurtanın akını ve sarılarını ayıralım. Sarıların üzerine çok az süt ekleyelim ve karıştıralım. Bir kenarda bekletelim. İlk yufkayı düz bir zemine serelim. Yumurtanın akını bir fırça yardımıyla her yerine sürelim. İkinci yufkayı üzerine yerleştirelim. Bıçakla 4 eşit parçaya keselim. Her parçanın ortasına hazırladığımız içten bir miktar koyalım. Kenarlarını içe doğru katlayalım. Dört parmak genişliğinde olacak şekilde katlayalım. Önce yumurta sarılarına batıralım. Sonra galeta ununa bulayıp kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartalım. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkaralım. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
6 adet yufka
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
2 adet soğan
Yarın kg. dana eti
1 küçük konserve bezelye
2 adet havuç
2 adet sivri biber
1 çay kaşığı yenibahar
kırmızı tozbiber
tuz
Üzerine:
Galeta unu
Kızartmak için:
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
İşte böreğimiz lütfen yanına da ayran yapmayı unutmayın, kuru kuru yenmiyor. Tavaya 2 çorba kaşığı margarin alalım. Eridikten sonra yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim. Pembeleşene dek kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış dana etini ilave edelim. Bıraktığı suyu çekene dek kavuralım. Küçük küpler şeklinde doğradığımız havuç ve sivribiberi ekleyelim. Birkaç dakika kavuralım. Suyunu süzdüğümüz bezelye konservesini ilave edelim. Yenibahar, kırmızı tozbiber ve tuzu ekleyelim. Tavayı ateşin üzerinden alalım. 4 adet yumurtanın akını ve sarılarını ayıralım. Sarıların üzerine çok az süt ekleyelim ve karıştıralım. Bir kenarda bekletelim. İlk yufkayı düz bir zemine serelim. Yumurtanın akını bir fırça yardımıyla her yerine sürelim. İkinci yufkayı üzerine yerleştirelim. Bıçakla 4 eşit parçaya keselim. Her parçanın ortasına hazırladığımız içten bir miktar koyalım. Kenarlarını içe doğru katlayalım. Dört parmak genişliğinde olacak şekilde katlayalım. Önce yumurta sarılarına batıralım. Sonra galeta ununa bulayıp kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartalım. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkaralım. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Galeta Unlu Çin Böreği "
Yorum Gönder