Ekmek yapmanın keyfi...

Author: cnyt // Category:
En azından hafta sonları kendi ekmeğinizi yapmayı denemelisiniz. Ev yapımı ekmekler lezzetli oluyor olmasına ama özellikle evde yaydığı o mis koku müthiş.

M.Ö. 4 binli yıllarda Babilllilerin ekmek yapımını bildikleri düşünülmekte. Ekmek yapımının çok önemli olduğu ve neredeyse bir sanat olarak kabul edildiği Mısır’da ise hamura çeşitli şekillerin verildiğini, incecik disk şeklindeki görüntüsünün değiştiğini görüyoruz. MÖ. 25 binlerde Mısır’da, buğday unu ve su karışımından elde edilen hamura unutkan bir fırıncının yanlışlıkla keşfettiği mayayı eklemeye başlıyorlar. Hamurdaki fermantasyon fark edildiği andan, günümüze kadar gelen yolculuğunda kimi zaman sütün, kimi zaman yumurtanın veya farklı malzemelerin ve değişik hububat unlarının harmanlanması ile yüzlerce çeşit yiyecek karşımıza çıkıyor.




Alıntıdır.

0 Responses to "Ekmek yapmanın keyfi... "

Yorum Gönder