Sütlü Zeytinli Ekmek

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 su bardağı süt
• Yarım su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
• 3-4 su bardağı beyaz un
• 3 çay kaşığı kuru maya
• 1 tatlı kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı toz şeker




HAZIRLANIŞI
Zeytini yıkayıp suyunu iyice süzün ve kağıt havlu ile üzerindeki suyu yavaşça almaya çalışın. Zeytin dilimlerinin mümkün olduğunca suyunu almaya çalışın. Zeytin hariç tüm malzemeyi iyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Bir saat üzerini bekletip mayalandırın. Tekrar tezgaha alıp zeytinle birlikte biraz yoğurun ve yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına alın. Üzerine çörek otu veya susam serpip, üzerini kapatın 1 saat daha mayalandırıp 200 derecede 30 dk. pişirin.




Alıntıdır.

0 Responses to "Sütlü Zeytinli Ekmek"

Yorum Gönder