MALZEMELER
• 2 su bardağı un
• 10 kuru kayısı
• Yarım su bardağı pirinç nişastası
• 100 gr. margarin (oda sıcaklığında)
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı süt
• Yarım paket kabartma tozu
• Yeteri kadar pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıyı minik küpler halinde kesin ve bir kenarda bekletin. Diğer tüm malzemeyi iyice yoğurun ve 5 dakika dinlendirin. Kayısı parçacıklarını ekleyip tekrar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve fırın tepsisine döşeyin. 160 derece 15 dk. pişirip soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.
Alıntıdır.
• 2 su bardağı un
• 10 kuru kayısı
• Yarım su bardağı pirinç nişastası
• 100 gr. margarin (oda sıcaklığında)
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı süt
• Yarım paket kabartma tozu
• Yeteri kadar pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıyı minik küpler halinde kesin ve bir kenarda bekletin. Diğer tüm malzemeyi iyice yoğurun ve 5 dakika dinlendirin. Kayısı parçacıklarını ekleyip tekrar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve fırın tepsisine döşeyin. 160 derece 15 dk. pişirip soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kayısılı Kurabiye"
Yorum Gönder