Kazan Kebabı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
· 6 adet büyük boy kemer patlıcan
· 6 adet yeşil sivri biber
· 1 çay bardağı sıvıyağ

Köfte harcı için;
· 250 gr yağsız kıyma
· 1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yemeğin sosu için;
· 3 adet orta boy domates(tavla zarı formunda doğranmış)
· 2 yemek kaşığı sıvıyağ
· 3 diş sarımsak (incecik dilimlenmiş)
· 1 yemek kaşığı biber salçası
· 2 tatlı kaşığı tozşeker
· 2 su bardağı su
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber





YAPILIşI
Köfteyi hazırlamak için kıyma, soğan, tuz ve karabiberi derin bir kaba aktarıp iyice yoğurun. Köfte harcından kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra parçaları avuçlarınız arasında yassı hale getirin.
Diğer taraftan, patlıcanların saplarını kesip alacalı formda (çizgili) soyun. Sonra da patlıcanları saplarından başlayarak iki parmak aralıklarla dikine yarın. Dikkat etmeniz gereken nokta, parçaların saplardan ayrılmamasıdır.
Patlıcanları kızgın yağda hafifçe kızartıp kağıt havlunun üzerine alın. Aynı yağda sivri biberleri de kızartıp çıkarın. Hazırladığınız köfteleri patlıcanların yarık kısımlarına yerleştirip karnıyarıkları geniş bir tencereye yan yana yerleştirin. Aralarına kızarmış biberleri sıralayın.
Sıvıyağ, incecik doğradığınız domates, sarımsak, biber salçası, tozşeker, su, tuz ve karabiberi bir kaseye aktarıp iyice karıştırın. Hazırladığınız bu sosu tenceredeki patlıcanların üzerine gezdirin. Orta ısılı ateşte 25 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak sıcak servise sunun.




Alıntıdır.

0 Responses to "Kazan Kebabı"

Yorum Gönder