Keşkek

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• Yarım kg buğday
• Yarım kg kemikli et
• Yarım kg but kemiği
• Yarım su bardağı nohut
• 3 su bardağı su



HAZIRLANIŞI
Bir gece önceden buğday ve nohutu su dolu bir kabın içinde bekletin. Keşkeklik buğday, kemikler, kemikli et ve nohut ile birlikte çelik tencereye su ilave ederek ocağa alın.
Su kaynayınca ocağın altını kısıp yaklaşık 1.5 saat çok kısık ateşte pişirin. Pişerken suyu eksilirse, su ilave edin. Bu sürenin sonunda içindeki kemikli etleri kevgirle bir kaba alın, tencereniz kısık ateşte pişmeye devam edebilir. Kemiklerin üzerindeki etleri ince ince ayıklayın ve tencereye tekrar atın. Tahta bir kaşıkla tüm malzemeyi eze eze yaklaşık yarım saat daha pişirin. Servis yapacağınız zaman tereyağı ve kırmızı biberi kızdırıp tabaklara servis yaptığınız keşkekin üzerine bir yemek kaşığı kadar dökün.




Alıntıdır.

0 Responses to "Keşkek"

Yorum Gönder