MALZEMELER
• 8 bardak tavuk suyu
• 1 bardak kırmızı mercimek
• 1 çay bardağı haşlanmış nohut
• 1 kuru soğan
• 1 yemek kaşığı kuru nane
• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
• 1 kahve fincanı pirinç
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
İnce kıyılmış soğan ve tereyağını derin bir tencerede soteleyin. Tavuk suyunu ve tuzu ilave edip kapağını kapatın. Kaynayınca haşlanmış nohut, yıkanıp suyu süzülmüş pirinç ve mercimeği ekleyin. Yarım saat kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin ve kuru naneyle kırmızı biberi ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırarak kaynatıp, ocaktan alın.
Alıntıdır.
• 8 bardak tavuk suyu
• 1 bardak kırmızı mercimek
• 1 çay bardağı haşlanmış nohut
• 1 kuru soğan
• 1 yemek kaşığı kuru nane
• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
• 1 kahve fincanı pirinç
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
İnce kıyılmış soğan ve tereyağını derin bir tencerede soteleyin. Tavuk suyunu ve tuzu ilave edip kapağını kapatın. Kaynayınca haşlanmış nohut, yıkanıp suyu süzülmüş pirinç ve mercimeği ekleyin. Yarım saat kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin ve kuru naneyle kırmızı biberi ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırarak kaynatıp, ocaktan alın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kış Çorbası"
Yorum Gönder