MALZEMELER
• Yarım kilo kestane
• 1 yemek kaşığı pekmez
• 1,5 su bardağı kahverengi toz şeker
• 1,5 su bardağı su
• 1 çubuk vanilya veya birkaç damla likit vanilya (arzu ederseniz)
HAZIRLANIŞI
Kestaneleri soyup ılık suya alın ve bir iki saat bekletin. Bu sürenin sonunda kestanelerin üzerindeki zarları rahatlıkla çıkacaktır. Hepsini temizleyip üzerini örtecek kadar su ile doldurup ocağa alın ve en az bir saat kısık ateşte haşlanıncaya kadar pişirin. Bu sürenin sonunda kalan suyunu süzün ve bir buçuk bardağı su, pekmez, şeker ve vanilya çubuğunu kesip içindeki vanilyayı içine koyarak kısık ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca malzemeyi blenderdan geçirin. Tamamen pürüzsüz olana kadar iyice ezin. Tahta bir kaşıkla karıştırıp temiz kavanozlara alın. Soğuyunca kapaklarını sıkıca kapatın, serin bir yerde saklayın.
Alıntıdır.
• Yarım kilo kestane
• 1 yemek kaşığı pekmez
• 1,5 su bardağı kahverengi toz şeker
• 1,5 su bardağı su
• 1 çubuk vanilya veya birkaç damla likit vanilya (arzu ederseniz)
HAZIRLANIŞI
Kestaneleri soyup ılık suya alın ve bir iki saat bekletin. Bu sürenin sonunda kestanelerin üzerindeki zarları rahatlıkla çıkacaktır. Hepsini temizleyip üzerini örtecek kadar su ile doldurup ocağa alın ve en az bir saat kısık ateşte haşlanıncaya kadar pişirin. Bu sürenin sonunda kalan suyunu süzün ve bir buçuk bardağı su, pekmez, şeker ve vanilya çubuğunu kesip içindeki vanilyayı içine koyarak kısık ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca malzemeyi blenderdan geçirin. Tamamen pürüzsüz olana kadar iyice ezin. Tahta bir kaşıkla karıştırıp temiz kavanozlara alın. Soğuyunca kapaklarını sıkıca kapatın, serin bir yerde saklayın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kestane Marmeladı"
Yorum Gönder