Mantarlı Dana Eskalop

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
8 parça sinirleri alınmış biftek
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
200 gr. mantar
Maydanoz
1 yumurta
1 diş sarımsak
Limon
80 gr. jambon
3 çorba kaşığı tereyağ veya zeytinyağı
Tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI
Biberleri yıkadıktan sonra şeritler halinde doğrayalım. Bir tavada erittiğimiz 3 çorba kaşığı tereyağında sarımsağı öldürelim, aynı tavaya biberleri atıp 10 dakika kadar kızartalım. Mantarları yıkayıp dilimleyelim. Zar şeklide doğranmış jambonla birlikte biberleri kızarttığımız tavaya mantarları da atalım. 10 dakika kadar kızartalım. Dana eti dilimlerini ekleyip 8 dakika kadar iyice kızartalım. Bir limonun suyuyla yumurtayı iyice çırpalım, bir tutam kıyılmış maydanozu ekleyelim. Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa döşeyelim. Limon ve yumurtayla hazırladığımız sosu biberlerin üzerine dökelim, ateşi söndürüp, hızla karıştıralım. Karışımı et dilimlerinin üzerine gezdirdikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Mantarlı Dana Eskalop "

Yorum Gönder