Pırasalı Yerelmalı Kereviz

Author: cnyt // Category:
4 kişilik
Malzemeler
4 adet iri boy kereviz
1 adet limonun suyu
1 adet pırasa
1 adet havuç
3-4 adet yerelması
1 adet soğan
1 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz



Hazırlanışı
Kerevizleri derince soyalım. Yarım limonun suyunu ilave ettiğimiz suda bekletelim. Pırasanın yarısını 2 cm. aralıklarla iri doğrayalım. Diğer yarısını ince dilimler halinde keselim. Havucu ve yerelmalarını tavla zarı iriliğinde, soğanı yemeklik doğrayalım. İri doğranmış pırasa haricindeki tüm sebzeleri harmanlayalım. Kerevizi limonlu sudan çıkarıp yarıdan keselim. Her iki yarısının da iç kısmını bıçakla oyarak çıkaralım. Kerevizlerin içlerinden çıkan parçaları da küçük doğrayıp diğer sebzelere katıp karıştıralım. Kerevizlerin oyuklarına sebzeleri doldurup yayvan bir tencereye dizelim. Kenarlarına iri doğranmış pırasaları yerleştirelim. Kalan yarım limonun suyunu, 1 çorba kaşığı toz şekeri, suyu, tuzu ve yarım çay bardağı zeytinyağını bir kapta çırpalım ve tencereye aktaralım. Kapaklı ve çok kısık ateşte yemeğimizi pişirelim. Pişirdikten sonra soğumaya bırakalım. Daha sonra servis yapalım. Şunu da belirteyim; diyet yapanlar içinde en uygun yemeklerden biridir. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

0 Responses to "Pırasalı Yerelmalı Kereviz "

Yorum Gönder