Tavuk Kavurması

Author: cnyt // Category:
Malzemeler
- 1 kg tavukgöğsü
- 3 yemek kaşığı margarin
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı soğan
- 2 adet sivribiber
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek şeker
- Tuz ve karabiber





Hazırlanışı
Tavukgöğüslerini şerit, şerit doğrayınız.Kuru soğanları ve kırmızı soğanları piyazlık doğrayınız.Sivribiberleri ve sarımsakları kıyınız.Tavada 3 yemek kaşığı margarini kızdırıp, tavuk etlerine renk verdiriniz.Tavuklar renk aldıktan sonra içine piyazlık kuru ve kırmızı soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.Daha sonra içine kıyılmış sivribiberleri, sarımsakları ilave edip, kavurmaya devam edin.En son olarak içine sirkeyi, şekeri, tuzu, karabiberi, ekleyip, kavurduktan sonra ateşten alıp, sıcak olarak servis ediniz.



Alıntıdır.

0 Responses to "Tavuk Kavurması"

Yorum Gönder