Arapsaçlı Hindi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 500 gram hindi kuşbaşı
• 2 demet maydanoz
• 1 demet dereotu
• 2-5 dal arapsaçı
• 2 diş sarımsak
• 1 küçük soğan
• 2 dilim mısır ekmeği
• 100 gram krema
• 100 gram kaşar peyniri rendesi




HAZIRLANIŞI
Un, biraz tuz ve hindi etini harmanlayın. Fazla ununu silkeleyip kızgõn yağda kõzartõn. Ekmek dilimlerini 230 derecede ısınmış fırında 10 dakika fırınlayıp kurutun ve blenderdan geçirin. Maydanoz, rezene, sarımsak, soğan ve dereotunu mutfak robotundan geçirip ekmekle karıştırın. Kücük bir fırın kabına harcın yarısını yayın, u?zerine hindi etlerini dizin. En üstüne geri kalan maydanozlu karışımı yayıp kremayı ilave edin, u?zerini folyoyla kapatıp 200 derecede ısınmış fırında yarım saat pişirin. Kabın üzerindeki folyoyu açıp kaşar peynirini yayın ve 10 dakika daha fırınlayıp servis yapın.



Alontıdır.

0 Responses to "Arapsaçlı Hindi"

Yorum Gönder