Kırmızı Erikli Turta

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 150 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
• 1 su bardağı tozşeker
• 4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
• 1 paket vanilya
• 1,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 300-400 gr. kırmızı erik (tatlı herhangi bir erik kullanabilirsiniz)


Üst hamuru için;
• 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
•1 su bardağı kahverengi şeker (beyaz tozşeker de kullanabilirsiniz)
•2 çay kaşığı tarçın
•85 gr. Margarin




YAPILIŞI
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve tozşekeri derin bir kaba koyup mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek ilave edip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Un ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırdıktan sonra tel süzgeçten geçirerek yumurtalı karışıma ilave edin. Malzemeleri tekrar karıştırın. 20-25 santim çapındaki bir kek kalıbını margarinle iyice yağlayın.
Hazırladığınız koyu kıvamlı kek hamurunu kalıba aktarın. Diğer taraftan, erikleri yıkayıp kuruladıktan sonra ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın. Erik parçalarını kek hamurunun üzerine, parlak kısımları yukarıya bakacak şekilde yerleştirin.Hamuru hazırlamak için; un ve şekeri derin bir kapta karıştırın. Tarçın ve margarini ekledikten sonra hamuru sıkıca yoğurun ve buzlukta 1 saat kadar bekletip sertleşmesini sağlayın.
Hamuru buzluktan çıkarıp rendenin büyük delikli tarafıyla eriklerin üzerine rendeleyin. Turtayı 175 dereceye ayarladığınız fırında en az 45 dakika pişirip çıkarın. Ilık hale gelmesini bekledikten sonra dilimleyerek servise sunun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Kırmızı Erikli Turta"

Yorum Gönder