6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ: 25 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
* 2 su bardağı pirinç
* 3 tatlı kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
* 3 su bardağı ılık su
* 8 adet kuru kayısı
* 3 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm(sultani, ızmir üzümü)
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
YAPILIŞI
Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz attığınız 4 su bardağı sıcak suda 30 dakika kadar beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını pilav tenceresinde kızdırıp üzerine dolmalık fıstıkları ekleyerek 1-2 dakika kavurun.
Üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave ettikten sonra sürekli karıştırarak, yaklaşık 5-6 dakika, pirinç nişastasını aktarıp şeffaflaşıncaya kadar kavurun. 3 su bardağı ılık suyu, tuz ve karabiberi de tencereye aktarıp kaynamaya bırakın.
Diğer taraftan, kuru kayısıları tavla zarı formunda doğrayın ve çekirdeksiz üzümlerle birlikte iyice yıkayıp süzün. Pilavın suyu kaynaya başlayınca kayısı ve üzümleri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.
Suyunu çekince, ocağın altını iyice kısıp pilavı 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Pilavı tencerenin kapağını hiç açmadan 15-20 dakika dinlendirin.
Servise sunmadan önce tahta bir kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru hafifçe karıştırın.
Alıntıdır.
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ: 25 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
* 2 su bardağı pirinç
* 3 tatlı kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
* 3 su bardağı ılık su
* 8 adet kuru kayısı
* 3 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm(sultani, ızmir üzümü)
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
YAPILIŞI
Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz attığınız 4 su bardağı sıcak suda 30 dakika kadar beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını pilav tenceresinde kızdırıp üzerine dolmalık fıstıkları ekleyerek 1-2 dakika kavurun.
Üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave ettikten sonra sürekli karıştırarak, yaklaşık 5-6 dakika, pirinç nişastasını aktarıp şeffaflaşıncaya kadar kavurun. 3 su bardağı ılık suyu, tuz ve karabiberi de tencereye aktarıp kaynamaya bırakın.
Diğer taraftan, kuru kayısıları tavla zarı formunda doğrayın ve çekirdeksiz üzümlerle birlikte iyice yıkayıp süzün. Pilavın suyu kaynaya başlayınca kayısı ve üzümleri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.
Suyunu çekince, ocağın altını iyice kısıp pilavı 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Pilavı tencerenin kapağını hiç açmadan 15-20 dakika dinlendirin.
Servise sunmadan önce tahta bir kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru hafifçe karıştırın.
Alıntıdır.
0 Responses to "AVRUPA YAKASI PİLAVI"
Yorum Gönder