KIYMALI ISPANAKLI NİYOKKİ

Author: cnyt // Category:
8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ: 35 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
* 3 su bardağı un
* 2 adet orta boy haşlanmış patates
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 8-10 yaprak ıspanak
* Ayrıca ½ su bardağı un
Üzeri için;
* 250 gr orta yağlı kıyma
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* Varsa ½ su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri



YAPILIŞI
İtalyanlar'ın meşhur mantısı olan niyokkiyi yapmak üzere haşlayıp soyduğunuz patatesleri henüz sıcak haldeyken derin bir kaba rendeleyin. Üzerine yumurta sarısı ve unu aktarın.
Diğer taraftan, saplarından ayırdığınız ıspanak yapraklarını küçük küçük parçalayıp ufak bir tencereye koyun. Hiç su eklemeden, çok kısık ateşte, rengi dönünceye kadar, 3-4 dakika haşlayıp ocaktan alın.
Yaprakları mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. Niyokki hamuruna yeşil rengi verecek olan ıspanak püresini patatesli harcın üzerine aktarın. Karışımı iyice yoğurarak, ele yapışmayan ve kulak memesi yumuşaklığında olan bir hamur elde edin.
Hamuru buzdolabında en az 20 dakika dinlendirin. ½ su bardağı unun yarısını mutfak tezgahına serpiştirin. Hamuru unlu tezgahın üzerine koyup elinizle yuvarlayarak uzatın. (Yuvarladığınız hamur 1 santim kalınlığında olmalı.)
Uzun hamuru akide şekeri boyutlarında, yani 1 santim uzunluğunda parçalar oluşturacak şekilde kesin. Hazırladığınız niyokkileri un serpilmiş bir tepside biriktirdikten sonra kaynayan suda 8-10 dakika haşlayın. (Pişen niyokkiler zaten suyun yüzüne çıkacaktır.) Niyokkileri el kevgiriyle süzerek tencereden alın.
Diğer taraftan kıyma, zeytinyağı ve rendelenmiş soğanı bir tavaya aktarıp karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyip 10 dakika daha pişirin.
Son olarak haşlanmış ıspanaklı niyokkileri kıymalı harçla karıştırarak servise sunun. ısterseniz yemeğe servis esnasında rendelenmiş parmesan peyniri de ekleyebilirsiniz.



Alıntıdır.

0 Responses to "KIYMALI ISPANAKLI NİYOKKİ"

Yorum Gönder