Kremalı Et

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 6 kare milföy hamuru
• 300 gr mantar
• 1 adet tavuk göğüs eti
• 2 havuç
• 1 kereviz
• 100 gr. çiğ krema
• 1 yumurta sarısı
• 3-4 sarımsak
• Taze kekik (arzu ederseniz)
• Yeteri kadar tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
Tavuk etini küp küp kesin. Havucu, kerevizi, mantarları aynı büyüklüklerde olmasına dikkat ederek yine küp şeklinde kesin. Derin bir tavada ince kestiğiniz sarımsakları biraz çevirip (yanmamasına özen gösterin, sadece bir kaç saniye) içine sırasıyla tavuk eti, havuç, kereviz sapı ve en son mantarı olmak üzere her birini iyice karıştırıp aralarda 3-4 dakika bekleyerek ilave edin. Kremayı, tuzunu ve karabiberini ekleyip tencerenin üstünü kapatın. 10-15 dk kısık ateşte pişirin, üzerini açıp soğuması için bir kenarda bekletin. Milföyleri oklava ile açıp kullanacağınız orta boy bir fırın kabı büyüklüğünde açın. Kabın içini tereyağı ile biraz yağlayıp tavuk soteyi koyun. Hamuru üzerine kabın kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. 180 derecede sıcak fırında 20 dakika pişirip, fırın kabıyla birlikte sıcak olarak servis yapın.

Not: Eğer oklava ile milföyü açmak istemezseniz 6 adet küçük fırın kaplarına paylaştırıp üzerine birer tane kullanabilirsiniz.



Alıntıdır.

0 Responses to "Kremalı Et"

Yorum Gönder