Pastırmalı Karnıyarık Böreği

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(8 KİŞİLİK)
6 yufka
2 yumurta sarısı
1 paket margarin
2 çorba kaşığı susam

İçi için:
6 dilim pastırma
6 dilim kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI
Pastırmanın çemenlerini ayırıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Peynir dilimlerini de ortadan ikiye kesin. Margarini tavada eritip ılıtın. Düz bir zemine yufkanın birini yayıp üzerine yağ sürerek üst üste yerleştirin. Keskin bir bıçakla 12 eşit parçaya bölün. Her parçanın geniş kenarına bir dilim pastırma ve bir dilim kaşar peyniri yerleştirip geniş bir sigara böreği şeklinde sarın. Fırın tepsisini yağlayıp börekleri dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Her birini ortasından uzunlamasına bıçakla keserek karnıyarık şekli verin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.


Alıntıdır.

0 Responses to "Pastırmalı Karnıyarık Böreği"

Yorum Gönder