MALZEMELER
• 1 adet tavuk göğüs eti (250 gr. tavuk kıyması da kullanabilirsiniz)
• 4 adet orta boy kemer patlıcan (biraz kalınca olmasına özen gösterin)
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 5 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 adet orta boy havuç
• 1-2 adet yeşil sivri biber
• Yarım su bardağı konserve bezelye
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Sos için;
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 3-4 diş sarmısak
• 1 su bardağı sıcak su
YAPILIşI
Patlıcanların saplarını kesip alacalı formda (çizgili) soyun. Patlıcanları tam ortalarından bıçakla yarıp (kenarlarına kadar yarmayın) bol tuzlu suda bekletin.
Tavuk göğüs etini keskin bir bıçakla tavla zarı formunda doğrayın. Kuru soğanı incecik doğrayıp havucu rendeleyin. Sivri biberin sapını kesip tohumlarını ayıkladıktan sonra uzunlamasına ikiye bölün ve ince ince dilimleyin. Sıvıyağı ve tavuk etini orta boy bir teflon tavaya koyun ve orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.
Üzerine soğan ve havucu ilave edip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi serptikten sonra sivri biberi ve suyunu süzdüğünüz konserve bezelyeyi katıp 1-2 dakika daha pişirin, sonra ocaktan alın. Ilık hale gelmesi için bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan, acı suyu çıkan patlıcanları kaynayan tuzlu suda yaklaşık 10 dakika haşlayıp çıkardıktan sonra süzün. Patlıcanların ortasını iyice açıp hazırladığınız tavuklu harcı kaşık yardımıyla içlerine doldurun.
Üzerlerine hafifçe bastırarak harcın iyice yerleşmesini sağladıktan sonra patlıcanları fırına dayanıklı orta boy bir fırın kabına yan yana yerleştirin.
Sosu hazırlamak için; sıcak su, salça ve ikiye bölünmüş sarmısakları bir kaseye koyun. Çatalla ezin ve karnıyarıkların üzerine gezdirin.
Kabın üzerini alüminyum folyoyla ya da varsa kapağıyla kapatın.
Karnıyarığı 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 45-50 dakika pişirip çıkarın. (Pişip pişmediklerini anlamak için saplarını kontrol edin. Eğer yumuşadıysa pişmiş demektr.) Sıcak sıcak servise sunun.
Alıntıdır.
• 1 adet tavuk göğüs eti (250 gr. tavuk kıyması da kullanabilirsiniz)
• 4 adet orta boy kemer patlıcan (biraz kalınca olmasına özen gösterin)
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 5 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 adet orta boy havuç
• 1-2 adet yeşil sivri biber
• Yarım su bardağı konserve bezelye
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Sos için;
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 3-4 diş sarmısak
• 1 su bardağı sıcak su
YAPILIşI
Patlıcanların saplarını kesip alacalı formda (çizgili) soyun. Patlıcanları tam ortalarından bıçakla yarıp (kenarlarına kadar yarmayın) bol tuzlu suda bekletin.
Tavuk göğüs etini keskin bir bıçakla tavla zarı formunda doğrayın. Kuru soğanı incecik doğrayıp havucu rendeleyin. Sivri biberin sapını kesip tohumlarını ayıkladıktan sonra uzunlamasına ikiye bölün ve ince ince dilimleyin. Sıvıyağı ve tavuk etini orta boy bir teflon tavaya koyun ve orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.
Üzerine soğan ve havucu ilave edip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi serptikten sonra sivri biberi ve suyunu süzdüğünüz konserve bezelyeyi katıp 1-2 dakika daha pişirin, sonra ocaktan alın. Ilık hale gelmesi için bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan, acı suyu çıkan patlıcanları kaynayan tuzlu suda yaklaşık 10 dakika haşlayıp çıkardıktan sonra süzün. Patlıcanların ortasını iyice açıp hazırladığınız tavuklu harcı kaşık yardımıyla içlerine doldurun.
Üzerlerine hafifçe bastırarak harcın iyice yerleşmesini sağladıktan sonra patlıcanları fırına dayanıklı orta boy bir fırın kabına yan yana yerleştirin.
Sosu hazırlamak için; sıcak su, salça ve ikiye bölünmüş sarmısakları bir kaseye koyun. Çatalla ezin ve karnıyarıkların üzerine gezdirin.
Kabın üzerini alüminyum folyoyla ya da varsa kapağıyla kapatın.
Karnıyarığı 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 45-50 dakika pişirip çıkarın. (Pişip pişmediklerini anlamak için saplarını kontrol edin. Eğer yumuşadıysa pişmiş demektr.) Sıcak sıcak servise sunun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Tavuklu Sebzeli Karnıyarık"
Yorum Gönder