Püreli Garnitürlü Tepsi Köftesi

Author: cnyt // Category:
Malzemeler :
350 Gr. Kıyma
1 Soğan
1 Yumurta
1 Tutam Maydanoz
Tuz, Karabiber


Püresi İçin:
4 Patates
1 Çay B. Süt
1 Çorba K. Tereyağı
1 Yumurta Sarısı


Garnitürü İçin:
1 Su B. Bezelye
3 Havuç
100 Gr. Kaşar Peyniri


Hazırlanışı
Köftesi için; maydanozları ve soğanları doğrayın. Geniş bir karıştırma kabına kıymayı, maydanozu ve soğanı koyun ve yoğurun. Yağlanmış tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Garnitürünü hazırlamak için; havuçları küp küp doğrayıp haşlayın. Kaşar peyniri küp küp doğrayın. Bir kasede kaşarı, havucu ve bezelyeyi karıştırın. Patatesleri haşlayın ve ezin. Tencereye patatesleri, tereyağı, sütü, tuzu, karabiberi koyun. Dilerseniz muskat rendeleyebilirsiniz. İyice karıştırın ve altını kapatın.
Pişen köftenin üzerine garnitürü dökün. Patates püresini şanti torbasına doldurun. Köftenin üzerine kafes şeklinde sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.




Alıntıdr.

0 Responses to "Püreli Garnitürlü Tepsi Köftesi"

Yorum Gönder