Tarçınlı Kandil Simidi

Author: cnyt // Category:

Malzemeler :
4 Su B. Söke Un
125 Gr. Margarin
1 Çay B. Sıvıyağ
1 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Süt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Tatlı K. Tarçın



Hazırlanışı
Karıştırma kabına unu, margarini, sıvıyağı, yumurtayı, parçalayıcıdan geçirilmiş şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu, tarçını koyun ve ortasından yoğurmaya başlayın. İhtiyaca göre süt ekleyin, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan küçük simit şeklinde yuvarlaklar elde edin. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine bol miktarda pudra şekeri serpin.



Alıntıdır.

0 Responses to "Tarçınlı Kandil Simidi"

Yorum Gönder