Soğan Çorbası

Author: cnyt // Category:
Soğan Çorbası
MALZEMELER (4 kişilik)
• 5 su bardağı su
• 5 kuru soğan
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 bulyon
• 1 yemek kaşığı un
• Karabiber
• Tuz
Ekmek için
• 4 dilim ekmek
• 2 diş sarımsak
• Sızma zeytinyağı
• Tuz
• Karabiber
• İnce kıyılmış dereotu veya maydanoz (arzu ederseniz)



HAZIRLANIŞI
Kuru soğanları doğrayıp tereyağını ekleyerek kısık ateşte pelte gibi olana kadar yaklaşık 30dk kadar soteleyin. Üzerine tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın. Bir başka kapta 1 yemek kaşığı un ve zeytinyağını az kavurup yavaşça üzerine sıcak suyu ilave edin. Bulyonu içine atıp iyice karıştırın. Diğer tavadaki soğanları blenderdan hafifçe geçirin. Dikkat edin tamamen püre olmasın. Çorba tenceresinin içine atıp iyice karıştırın. Ekmek dilimlerini hazırlamak için, tuz, karabiber zeytinyağı ve maydanozu iyice birbirine karıştırın sarımsak sürülmüş dilimlerin üzerine paylaştırıp fırına verin. Çorbayı bir taşım kaynatıp kaselere alın ve içine ikiye kesilmiş üzerine sarımsak sürülmüş ve kızarmış ekmek koyarak servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Soğan Çorbası"

Yorum Gönder