Zencefilli Dana Eti

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 4 biftek
• 200 gram mantar
• 1 adet kırmızı biber
• Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
• 1 kahve fincanı soya sosu
• Çeyrek su bardağı su
• 1 çay kaşığı susam
• 6-7 dal taze soğan
• 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
• Yeteri kadar sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Orta boy derin bir kaba soya sosu, zencefil tozu ve suyu koyup üzerine bir parmak kalınlığında dilimlediğiniz biftekleri koyun ve 1 saat dinlendirin.
Soğanları temizleyip üç santim kalınlığında kesin. Biber ve mantarı yıkayıp irice doğrayın. Bir tavaya susamları koyup orta ateşte kavurun üzerine biraz sıvıyağ koyup soğanları atın ve soteleyin. Biberi ve mantarı da ekleyip tüm malzemeyi 5 dakika kavurun. Etleri sosuyla birlikte içine malzemelerin aktarın. İki parmak suyun içine nişastayı eritip ve pişmeye yakın etlere ilave edin. 5-10 dakika daha ateşte tutup malzemeyi karıştırın ve sade pilav eşliğinde servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Zencefilli Dana Eti"

Yorum Gönder