Çatlak Çörek Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(8 KİŞİLİK)
250 gr. margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
Yarım kahve fincanı sirke
Tuz
1 kahve fincanı maden uyu
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un

İçin için:
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
150 gr. sucuk

Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Susam


HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içine erimiş margarini, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurt, yarım kahve fincanı sirke, 1 kahve fincanı maden suyu, 1 paket kabartma tozu, tuz ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Unu eleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru 24 saat buzdolabında bekletin. Limon büyüklüğünde parçalar koparıp, bezeler yapın. Merdane yardımıyla çay tabağı büyükülğünde açın. 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim sucuk koyup, kapatın. Yuvarlak şekil verip, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam dökün. Keskin bir bıçakla artı şeklinde çizin. 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.



Alıntıdır.

0 Responses to "Çatlak Çörek Tarifi"

Yorum Gönder