Kereviz Pane Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
1 kg. kereviz
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
2 adet yumurta
2 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
2 çay bardağı sıvı yağ
4-5 dilim limon


HAZIRLANIŞI
Önce kerevizleri soyup ikiye böldükten sonra 1 cm. kalınlığında elma dilimi şeklinde keselim. Limon suyu ve tuz ilave ettiğimiz suda 15 dakika haşladıktan sonra soğuk sudan geçirelim ve süzelim. Kağıt havlu ile iyice kuruladıktan sonra tuz ve karabiber serpelim. Yumurtaları çırpalım. Kerevizleri ilk önce una, arkasından çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa ve en son kaşar rendesine bulayıp kızartalım. Kızarttığımız kerevizlerin kağıt havluda yağını çektikten sonra limon dilimleri ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Kereviz Pane Tarifi"

Yorum Gönder