Elmalı Pay Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
3 çorba kaşığı margarin
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı süt

İçi için:
1 çorba kaşığı margarin
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi

Üzeri için:
2 çorba kaşığı pudra şekeri



HAZIRLANIŞI
Hamur için tüm malzemeyi iyice yoğurup 20 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde 2 parça ayırın. Kalan hamuru tartölet kalıplarına yerleştirin. İç malzemesi için elmaları dilimleyip bir tencereye dizin. Üzerine pudra şekeri, tarçın ve margarin koyup 2 dakika daha kavurun. Soğutup ceviz ekleyin karıştırın. Elmalı karışımı, kalıplara paylaştırın. Ayırdığınız hamur parçalarıyla bir parmak kalınlığında şeritler yapın. Bu şeritleri elmalı karışımın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. 180 dereceli fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkartıp üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Elmalı Pay Tarifi"

Yorum Gönder