MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
500 gr. kuşbaşı et
200 gr. kuru bamya
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı margarin
4 su bardağı sıcak su
3 adet soğan
2 adet domates
1 limon, tuz
HAZIRLANIŞI
Kurutulmuş bamyaları ipten çıkarıp yıkayalım. Soğan ve domateslerin kabuklarını temizleyip küp küp doğrayalım. Bamyaları, süzgece alıp üzerlerine soğuk su dökelim. Margarini tencerede eritelim. Eti ve soğanı ekleyip kavuralım. Domatesleri ilave edip 1-2 dakika daha kavuralım. Üzerine 4 su bardağı sıcak su, tuz ve yarım limon suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Bamyaları ekleyip etler ve bamyalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
500 gr. kuşbaşı et
200 gr. kuru bamya
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı margarin
4 su bardağı sıcak su
3 adet soğan
2 adet domates
1 limon, tuz
HAZIRLANIŞI
Kurutulmuş bamyaları ipten çıkarıp yıkayalım. Soğan ve domateslerin kabuklarını temizleyip küp küp doğrayalım. Bamyaları, süzgece alıp üzerlerine soğuk su dökelim. Margarini tencerede eritelim. Eti ve soğanı ekleyip kavuralım. Domatesleri ilave edip 1-2 dakika daha kavuralım. Üzerine 4 su bardağı sıcak su, tuz ve yarım limon suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Bamyaları ekleyip etler ve bamyalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Etli Kuru Bamya Tarifi"
Yorum Gönder