Fıstıklı ve Kaymaklı Yassı Kadayıf

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 20 yassı kadayıf
• 100 gram süt kaymağı
• 200 gram taze tatlı lor peyniri
• 1 kahve fincanı ılık süt
• 1 paket vanilya tozu
• 100 gram Antep fıstığı içi

Şerbeti için
• 1 su bardağı su
• 2 su bardağı toz şeker
• Yarım limon suyu



HAZIRLANIŞI
Kadayıfları kare olacak şekilde kenarlarını kesip atın. Şerbeti bir tencerede kaynatıp şekerini iyice eritin. Kadayıfları derin bir tepsiye alıp şerbetini üzerine sıcak şerbeti dökün. Bir kapta süt, lor peyniri, kaymak ve vanilya tozunu mikserle yumuşayana ve pürüzsüz olana kadar çırpın. 10 adet kadayıfı düz bir tepsiye sıralayın. Üzerlerine bir yemek kaşığı hazırladığınız kremadan koyun bolca fıstık serpip üzerlerine bir adet kadayıfla kapatın ve üzerini düzeltmek için hafifçe bastırın. Her birini ortadan ikiye kesip küçük kare sandviçler hazırlayın. Ortalarına birer kürdan batırıp servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Fıstıklı ve Kaymaklı Yassı Kadayıf"

Yorum Gönder