Labneli Pastırmalı Hindi Rulo

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
4 dilim dövülmüş hindi fileto
4 çorba kaşığı labne peyniri
8 dilim pastırma
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Safranlı pilav için:
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı margarin
3 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz safran


HAZIRLANIŞI
Etleri tuzlayalım. Her parçanın üzerine 1'er çorba kaşığı labne sürelim. Üzerine 2'şer dilim pastırma koyduktan sonra rulo şeklinde saralım. Etlerin üzerine sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim. Pilav için, pirinci iyice yıkayalım ve süzelim. Tencereye aldığımız tereyağına pirinci atıp orta hararetli ateşte 10 dakika kadar kavuralım. Su, tuz ve toz safran ilave edip karıştıralım. Pirinçler göz göz olup suyunu çekince ocağın altını kapatalım. 10 dakika demlendikten sonra sıcak olarak hindi rulo ile beraber servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Labneli Pastırmalı Hindi Rulo"

Yorum Gönder