Mantar Kurabiye

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(10-15 ADET)
2,5 su bardağı toz fındık
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı çiçek yağı
2 adet yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı kakao



HAZIRLANIŞI
Toz fındığı karıştırma kabına alın. Ortasını açıp yumurta beyazını ve çiçek yağını dökün. Pudra şekerini, kakaoyu fındığın üzerine serpin. Önce ortadakileri karıştırın, sonra kenardakileri de ortaya alıp hepsini karıştırarak yoğurun. Hamurun kıvamı biraz sert olacak. Yumuşak olursa biraz daha toz fındık ilave edebilirsiniz. İstenilen kıvama getirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Bir tabağın içine pudra şekeri dökün. Yuvarladığınız kurabiyeleri pudra şekerine bulayın, oradan fırın tepsisine dizin. Her kurabiyenin üzerine formayla basıp mantar şeklini verin. Ya da buna uygun bir kalıpla da bastırabilirsiniz. 170 derecelik ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Mantar Kurabiye"

Yorum Gönder