Açma Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(8 KİŞİLİK)
600 gr. un
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
40 gr. maya
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı margarin

Süslemek için:
Çörek otu



HAZIRLANIŞI
Unu bir kaba ekleyin ve ortasını havuz gibi açın. Bir çorba kaşığı toz şekeri, bir tatlı kaşığı tuzu, bir su bardağı sıvı yağı, bir su bardağı yoğurdu ve bir adet yumurtanın akını unun ortasına koyup bir su bardağı ılık su içinde erittiğimiz mayayı da una ekleyin. Malzemelerin hepsini özleşene ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayıp bastırın. Yuvarlak hale getirdiğiniz hamurun içine bir miktar margarin koyun. Yağ dışarı taşmayacak şekilde sarın. İki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayarak, bir karış uzunluğunda bir hamur haline getirin. Bu hamura düğüm atar gibi bir şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Açmaların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 150 dereceli fırında üstü kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Açma Tarifi"

Yorum Gönder