Tekirdağ Köftesi

Author: cnyt // Category:
Malzemeler
• 1 kg orta yağlı koyun ya da kuzu kıyma
• 5 dilim bayat ekmek içi (4-5 yemek kaşığı irmik de kullanabilirsiniz.)
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 2-3 diş sarmısak
• 2 çay kaşığı tuz
• 2 çay kaşığı karabiber
• 2 çay kaşığı kimyon
• 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
• 2 çay kaşığı karbonat

Yapılışı
Soyup dörde böldüğünüz soğanı ve soyulmuş sarmısakları mutfak robotuna koyun. Bayat ekmek içini ya da irmiği ekleyin. Malzemeleri robotta çekerek derin bir kaba aktarın.
Kıymayı, baharatları ve karbonatı ekleyip malzemeleri yoğurun. Kabı streç filmle sıkıca kapatın ve buzdolabında bir gece bekletin.
Ertesi gün köfte harcını tekrar yoğurup avuçlarınızda yuvarlayarak şekil verin. Köfteleri ızgarada ya da fırın ızgarasında çevirerek kızartın. Sıcak sıcak servise sunun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Tekirdağ Köftesi"

Yorum Gönder