Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
1 adet karnabahar
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı kırmızı biber, karabiber
Tuz



HAZIRLANIŞI
Karnabaharı tuzlu suda haşlayıp süzelim. Bir kapta margarini eritelim. Unu döküp kavuralım. Üzerine 1 su bardağı sütü karıştıralım. Devamlı karıştırarak koyulaşana dek pişirelim. Tuz ilave edelim. Tencereyi ocaktan alalım. Rendelenmiş kaşar peynirinden bir miktar ayırıp sosa ilave edelim. Küçük fırın kaplarını hafifçe yağlayalım. Karnabaharları kaplara koyalım. Üzerine karabiber ve kırmızı biber serpelim. Beşamel sosu üzerine yayalım. En üste ayırdığımız kaşar peynirinden serpelim. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.


Alıntıdır.

0 Responses to "Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi"

Yorum Gönder