MALZEMELER
• 3 küçük kereviz
• 1 limon suyu
• 1 yemek kaşığı Parmesan peyniri
• Yarım su bardağı un
• Yarım çay bardağı mısır unu
• 2 yumurta
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Kerevizleri temizleyip dörde bölün. Limon suyuyla birlikte üzerlerini bir parmak geçecek su dolu bir tencerede iyice haşlayın. Bir kapta suyu iyice süzülmüş kereviz, yumurta, parmesan peyniri, un, mısır unu ve biraz da tuzu harmanlayın. Kerevizleri parçalayabilirsiniz ama bu aşamada pürüzsüz bir doku elde etmek istemiyoruz. Bu yüzden püre kıvamına getirmemeye dikkat edin. Bir tencerede hafif kızartmalık bir yağı kızdırıp birer yemek kaşığı kadar alıp yavaşta tavaya bırakın. Bir tarafı nar gibi kızarınca diğer tarağını çevirip kızartın. Tüm malzeme bitene kadar bu işlemi yapıp kağıt peçetede fazla yağının süzülmesi için bir kaç dakika bekletip servis yapın. Not: Kızartma yaparken malzemenin dışının çıtır ve nar gibi içinin de pişmiş olmasını istiyorsanız ocağın kuvvetini iyi ayarlamanız gerekmektedir. Çok fazla ısınan bir yağ muhtemelen malzemeniz ne olursa olsun dışını kavurur içini çiğ bırakır. Bu yüzden malzemeleri yağa alırken yağın ısısına dikkat edin.
Alıntıdır.
• 3 küçük kereviz
• 1 limon suyu
• 1 yemek kaşığı Parmesan peyniri
• Yarım su bardağı un
• Yarım çay bardağı mısır unu
• 2 yumurta
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Kerevizleri temizleyip dörde bölün. Limon suyuyla birlikte üzerlerini bir parmak geçecek su dolu bir tencerede iyice haşlayın. Bir kapta suyu iyice süzülmüş kereviz, yumurta, parmesan peyniri, un, mısır unu ve biraz da tuzu harmanlayın. Kerevizleri parçalayabilirsiniz ama bu aşamada pürüzsüz bir doku elde etmek istemiyoruz. Bu yüzden püre kıvamına getirmemeye dikkat edin. Bir tencerede hafif kızartmalık bir yağı kızdırıp birer yemek kaşığı kadar alıp yavaşta tavaya bırakın. Bir tarafı nar gibi kızarınca diğer tarağını çevirip kızartın. Tüm malzeme bitene kadar bu işlemi yapıp kağıt peçetede fazla yağının süzülmesi için bir kaç dakika bekletip servis yapın. Not: Kızartma yaparken malzemenin dışının çıtır ve nar gibi içinin de pişmiş olmasını istiyorsanız ocağın kuvvetini iyi ayarlamanız gerekmektedir. Çok fazla ısınan bir yağ muhtemelen malzemeniz ne olursa olsun dışını kavurur içini çiğ bırakır. Bu yüzden malzemeleri yağa alırken yağın ısısına dikkat edin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kereviz Mücveri"
Yorum Gönder