Bezelyeli Tepsi Kebabı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• Yarım kilo kıyma
• 1 su bardağı bezelye
• 2-3 diş sarımsak (arzu ederseniz)
• 1 kuru soğan
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 2 domates
• 2 patates
• 4 yeşil biber
• Yarım demet maydanoz
• Karabiber, tuz



HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyip, sarımsağı ezin ve kıyma, maydanoz, karabiber, tuz ile yoğurun. En son bezelyeleri ilave edip, bezelyeleri ezmeden karıştırın.
Fırın tepsisinin altını yağlayıp bu harcı tepsiye güzelce yayın. Üzerine ince dilimlenmiş patates, biber ve domatesleri yerleştirin. Salçayı yarım bardak su ile sulandırıp üzerine dökün. 230 derecede 30 dakika pişirin.



Alıntıdır.

0 Responses to "Bezelyeli Tepsi Kebabı"

Yorum Gönder