MALZEMELER
• 1 kilo mantar
• 150 gram gravyer peyniri (rende)
• 1 çay kaşığı kadar kurutulmuş biberiye
• 12 kare milföy hamuru
• 1 adet soğan
• tuz ve karabiber
• 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
• 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Mantarların üzerlerindeki toprakları temizleyin. Saplarından bir miktar kesin. Geniş bir tavada yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağ ile soteleyin, içine küp olarak doğradığınız mantarları ilave edin, harlı ateşte hızlı karıştırarak soteleyin. Pişen mantarları ocaktan alıp içine biberiye serpin ve karıştırın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip kare milföy hamurlarından bir tane alın ve ortasına mantarlı harçtan koyup üçgen olacak şekilde kapatın, uçlarından açılmaması için bastırın, hatta gerekirse bir ucuna biraz yumurta beyazı sürün. Tüm milföy hamuruna aynı işlemi yapın. Çok az suyla çırpılmış yumurta sarısını her bir böreğin üzerine fırça yardımıyla sürüp 200 derecede de ısıtılmış fırında 45 dakika kadar milföyler iyice kızarana kadar pişirin.
Alıntıdır.
• 1 kilo mantar
• 150 gram gravyer peyniri (rende)
• 1 çay kaşığı kadar kurutulmuş biberiye
• 12 kare milföy hamuru
• 1 adet soğan
• tuz ve karabiber
• 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
• 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Mantarların üzerlerindeki toprakları temizleyin. Saplarından bir miktar kesin. Geniş bir tavada yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağ ile soteleyin, içine küp olarak doğradığınız mantarları ilave edin, harlı ateşte hızlı karıştırarak soteleyin. Pişen mantarları ocaktan alıp içine biberiye serpin ve karıştırın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip kare milföy hamurlarından bir tane alın ve ortasına mantarlı harçtan koyup üçgen olacak şekilde kapatın, uçlarından açılmaması için bastırın, hatta gerekirse bir ucuna biraz yumurta beyazı sürün. Tüm milföy hamuruna aynı işlemi yapın. Çok az suyla çırpılmış yumurta sarısını her bir böreğin üzerine fırça yardımıyla sürüp 200 derecede de ısıtılmış fırında 45 dakika kadar milföyler iyice kızarana kadar pişirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Biberiyeli Börek"
Yorum Gönder