Güveçte Karides Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 300 gram orta boy karides
• 8 adet kültür mantarı
• 3 yeşil biber
• 3 domates
• 4-5 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (arzu ederseniz acı)
• Yeteri kadar tuz
• Bir yemek kaşığı sıvıyağ (sebzeleri sotelemek için)



HAZIRLANIŞI
Karideslerin kabuklarını temizleyip kevgire alıp yıkayıp ve suyunun süzülmesi için bir kenarda bekletin. Mantarları temizleyip küp halinde dörde kesin, sarımsağı ince dilimleyin ve biberleri yıkayıp tohumlarını atın ince dilimleyin. Bir tavada biber ve sarımsağı hafifçe soteleyip mantarları ekleyin. Mantarlar pişince domatesini ve tuzunu ekleyip 5 dakika kadar sonra ocaktan alın. Küçük yuvarlak bir fırın kabına karideslerle harmanladığınız bu karışımı koyup üzerine toz biber serpin ve tereyağını küçük parçalar halinde üzerine serpiştirip fırın ızgarasında 10 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Güveçte Karides Tarifi"

Yorum Gönder