MALZEMELER
• 4 fileto edilmiş tavuk beyaz eti
• 1 tatlı kaşığı sarı hardal
• 1 su bardağı tavuk suyu
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı un
• 2 kırmızı biber
• 3 diş sarımsak
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• Yarım tatlı kaşığı karabiber
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuk etlerini yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Tereyağında alt üst bir tavada kızartın. Kırmızı biberi yıkayıp ikiye kesin ve içindeki tohumları temizleyip şerit halinde kesin bu şeritlerden minik küpler elde edin. Sarımsağı da ince ince dilimleyin, orta ateşte sıvıyağ koyduğunuz tavaya biberle birlikte alıp sürekli karıştırarak hafifçe soteleyin. Bir kapta su, hardal, kara biber ve sarımsakları iyice çırpıp tavaya ekleyin. Bir bardak tavuk suyunu da ilave edip. unun topaklanmasına izin vermeden sosu çırpın. Her iki tarafı da kızaran tavuk etlerini bu sosun içine alıp kapağını kapatın, 10 dakika kısık ateşte pişirip sosuyla birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
• 4 fileto edilmiş tavuk beyaz eti
• 1 tatlı kaşığı sarı hardal
• 1 su bardağı tavuk suyu
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı un
• 2 kırmızı biber
• 3 diş sarımsak
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• Yarım tatlı kaşığı karabiber
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuk etlerini yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Tereyağında alt üst bir tavada kızartın. Kırmızı biberi yıkayıp ikiye kesin ve içindeki tohumları temizleyip şerit halinde kesin bu şeritlerden minik küpler elde edin. Sarımsağı da ince ince dilimleyin, orta ateşte sıvıyağ koyduğunuz tavaya biberle birlikte alıp sürekli karıştırarak hafifçe soteleyin. Bir kapta su, hardal, kara biber ve sarımsakları iyice çırpıp tavaya ekleyin. Bir bardak tavuk suyunu da ilave edip. unun topaklanmasına izin vermeden sosu çırpın. Her iki tarafı da kızaran tavuk etlerini bu sosun içine alıp kapağını kapatın, 10 dakika kısık ateşte pişirip sosuyla birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Hardallı Tavuk"
Yorum Gönder