MALZEMELER
• 2 su bardağı pirinç
• 2 su bardağı et suyu
• 100 gr. tereyağı
• 1 kuru soğan
• 200 gr. mantar
• Yarım su bardağı ufalanmış ceviz içi
• Yarım demet dereotu
• Bir tutam kekik
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Mantarları dörde bölün, dereotunu incecik kıyın. Pirinci yaklaşık 2 saat sıcak tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp bir kaç kez nişastasının çıkması için soğuk sudan geçirin ve süzgece koyun. Bir tencereye tereyağını koyup yemeklik doğranmış soğanı az kavurun. Mantarları ilave edin, mantar suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kısık ateşte pişirin, Suyunu ilave edin tuz, karabiber ve şekerini ekleyin. Su kaynayınca pirinci ve incecik doğradığınız dereotunu ekleyip kapağını kapatın 15 dakika kısık ateşte pişirip 5-10 dakika dinlendirin yavaşça pilavı harmanlayıp servis yapın.
Alıntıdır.
• 2 su bardağı pirinç
• 2 su bardağı et suyu
• 100 gr. tereyağı
• 1 kuru soğan
• 200 gr. mantar
• Yarım su bardağı ufalanmış ceviz içi
• Yarım demet dereotu
• Bir tutam kekik
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Mantarları dörde bölün, dereotunu incecik kıyın. Pirinci yaklaşık 2 saat sıcak tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp bir kaç kez nişastasının çıkması için soğuk sudan geçirin ve süzgece koyun. Bir tencereye tereyağını koyup yemeklik doğranmış soğanı az kavurun. Mantarları ilave edin, mantar suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kısık ateşte pişirin, Suyunu ilave edin tuz, karabiber ve şekerini ekleyin. Su kaynayınca pirinci ve incecik doğradığınız dereotunu ekleyip kapağını kapatın 15 dakika kısık ateşte pişirip 5-10 dakika dinlendirin yavaşça pilavı harmanlayıp servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Sebzeli Pilav"
Yorum Gönder