Havuçlu Kurabiye

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(10-15 ADET)
2 adet yumurta
125 gr. margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Alabildiği kadar nişasta

İç harcı için:
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi

Üzeri için:
1 çorba kasesi marmelat




HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına yumurtayı kırın. Yumuşamış margarini koyup karıştırın. Üzerine kabartma tozunu, pudra şekerini, unu, alabildiği kadar nişastayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Nemli bir bez serip dinlendirin. İç harcı için havucu soyup rendeleyin. Bir tavaya toz şekeri döküp, üzerine tarçın ve Hindistan cevizi ilave edip 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hazırlamış olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içerisinde bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Tam ortasına soğumuş olan iç harçtan koyun. Bunu yaparken hamurları bir noktada buluşturduktan sonra yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine, hamurların kapatılan kısımları alta gelecek şekilde dizin. İç harcı hamurun miktarına göre paylaştırın. 170 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyeleri istediğiniz marmelat çeşidine batırıp servis tabağına dizin. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Havuçlu Kurabiye"

Yorum Gönder