MALZEMELER
• 1 kg yeşil domates
• 3 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 adet küçük boy kuru soğan
• 2 diş sarmısak
• 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
• 1 çay bardağı kalın bulgur
• 4-5 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
Soğanı yemeklik incecik, sarmısakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın. Domatesleri yıkayıp süzün ve iri kuşbaşı et formunda dilimleyin. Soğan, sarımsak ve sıvıyağı orta boy bir tencereye koyun. Sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Domatesleri de hemen ekleyin ve karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun. Tuz, pul biber ve yıkayıp süzdüğünüz bulguru ilave edip sıcak suyu da aktarın. Arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynayınca ocağın altını kısın ve domatesleri yumuşayıncaya kadar pişirin. isterseniz servise sunmadan önce bol pul biber ekleyip sarmısaklı yoğurt gezdirebilirsiniz.
Alıntıdır.
• 1 kg yeşil domates
• 3 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 adet küçük boy kuru soğan
• 2 diş sarmısak
• 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
• 1 çay bardağı kalın bulgur
• 4-5 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
Soğanı yemeklik incecik, sarmısakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın. Domatesleri yıkayıp süzün ve iri kuşbaşı et formunda dilimleyin. Soğan, sarımsak ve sıvıyağı orta boy bir tencereye koyun. Sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Domatesleri de hemen ekleyin ve karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun. Tuz, pul biber ve yıkayıp süzdüğünüz bulguru ilave edip sıcak suyu da aktarın. Arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynayınca ocağın altını kısın ve domatesleri yumuşayıncaya kadar pişirin. isterseniz servise sunmadan önce bol pul biber ekleyip sarmısaklı yoğurt gezdirebilirsiniz.
Alıntıdır.
0 Responses to "Bulgurlu Yeşil Domates"
Yorum Gönder