Havuçlu Mozaik Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
2 paket sade pötibör bisküvi
1 kg. havuç
2 su bardağı toz şeker
Yarım paket margarin
2 paket vanilya
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt



HAZIRLANIŞI
Bisküvileri elinizle ufak ufak kırın. Havuçların kabuklarını kazıdıktan sonra rendeleyin. Havucu bir kaba alın, şekeri ilave ederek ağır ateşte havuçların kendi bıraktıkları su ile pişmelerini sağlayın. Havuçlar iyice yumuşadığında ateşten alıp içine bisküvileri, erimiş margarini, cevizi, vanilyayı ilave ederek iyice karıştırın. Naylon üzerine dökerek rulo halinde sarın. Düzgün, yuvarlak bir şekil verip buzdolabında 3-4 saat bekletin. Dolaptan alıp, naylondan çıkardıktan sonra krem şanti veya Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Havuçlu Mozaik Tarifi"

Yorum Gönder