Bahçıvan Kebabı Tarifi

Author: cnyt // Category:



MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
Yarım kg. kuzu veya dana eti
2 çorba kaşığı margarin
10 adet arpacık soğanı
3 adet domates
1 kaşık domates salçası
150 gr. kabak
2 adet dolmalık biber
1 küçük demet dereotu
2 su bardağı et suyu
Yeterince tuz ve karabiber
2 diş sarımsak



HAZIRLANIŞI
Bir tencereye 2 çorba kaşığı margarinle kuşbaşı doğranmış eti koyalım. Etleri suyunu salıp tekrar çekene, rengini alana kadar arada bir karıştırmak suretiyle kavuralım. Kavurduğumuz bu etle arpacık soğanları ve sarımsakları ölene kadar karıştıralım. Kabuğunu soyduğumuz domatesleri dörde bölelim, bir kaşık domates salçasını ilave edip kuşbaşı doğradığımız dolmalık biberi beraberce karıştıralım. Tuz ve karabiber ile 2 su bardağı et suyu ilave ederek 30-35 dakika ağır ateşte pişirmeye alalım. Kabakların kabuğunu soyduktan sonra doğranmış bir demet dereotunu yemeğin üzerine serpiştirelim. Tabağa alarak servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Bahçıvan Kebabı Tarifi"

Yorum Gönder