MALZEMELER
• 4 su bardağı un
• 150 gram margarin
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 su bardağı süt ,1 yumurta
• 150 gram kıyma
• 100 gram çam fıstığı
• Yarım demet maydanoz
• 1 paket kabartma tozu
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Kıymayı kavurup içine ince kıydığınız maydanozu ekleyin ve ayrı bir yerde kavrulan çam fıstığı ile karıştırıp ocaktan alın bir kenarda bekletin. Un, süt, yumurta, zeytinyağı, biraz tuz ve margarini iyice yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın. Top şekline getirim 20 dakika dinlendirin. Hamuru tekrar yoğurup 24 ceviz büyüklüğünde parçalar yapın. Her bir hamuru avuç içinizde inceltip içine bir kaşık kadar kıymalı harç malzemesinden koyup kapatın. Kapattığınız yer aşağıya gelecek şekilde fırın tepsisine dizin üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede 40-45 dakika pişirin.
Alıntıdır.
• 4 su bardağı un
• 150 gram margarin
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 su bardağı süt ,1 yumurta
• 150 gram kıyma
• 100 gram çam fıstığı
• Yarım demet maydanoz
• 1 paket kabartma tozu
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Kıymayı kavurup içine ince kıydığınız maydanozu ekleyin ve ayrı bir yerde kavrulan çam fıstığı ile karıştırıp ocaktan alın bir kenarda bekletin. Un, süt, yumurta, zeytinyağı, biraz tuz ve margarini iyice yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın. Top şekline getirim 20 dakika dinlendirin. Hamuru tekrar yoğurup 24 ceviz büyüklüğünde parçalar yapın. Her bir hamuru avuç içinizde inceltip içine bir kaşık kadar kıymalı harç malzemesinden koyup kapatın. Kapattığınız yer aşağıya gelecek şekilde fırın tepsisine dizin üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede 40-45 dakika pişirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kıymalı Poğaça Tarifi"
Yorum Gönder