MALZEMELER
• 500 gram kuşbaşı kuzu eti
• 4 diş sarımsak
• Bir su bardağı tavuk suyu
• Bir yemek kaşığı tereyağı
• Yarım yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı domates salçası (bir kaşık yoğurt suyu ile sulandırılmış)
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Kuzu etlerini yıkayıp bir kapta karabiber, tuz, domates salçası ile harmanlayın. Şişlere geçirip üzerini kapatıp buzdolabında bir saat dinlendirin. Bu arada tereyağını tencereye alıp eritin dövülmüş sarımsak ve unu ekleyin bu malzemeye azar azar tavuk suyunu ekleyerek sos hazırlayın. Çok katılaşmasına izin vermeden hızla çırparak ocaktan alın. Kuzu şişleri bir tavada alt üst güzelce kızartıp hazırladığınız sos ile servis yapın.
Alıntıdır.
• 500 gram kuşbaşı kuzu eti
• 4 diş sarımsak
• Bir su bardağı tavuk suyu
• Bir yemek kaşığı tereyağı
• Yarım yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı domates salçası (bir kaşık yoğurt suyu ile sulandırılmış)
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Kuzu etlerini yıkayıp bir kapta karabiber, tuz, domates salçası ile harmanlayın. Şişlere geçirip üzerini kapatıp buzdolabında bir saat dinlendirin. Bu arada tereyağını tencereye alıp eritin dövülmüş sarımsak ve unu ekleyin bu malzemeye azar azar tavuk suyunu ekleyerek sos hazırlayın. Çok katılaşmasına izin vermeden hızla çırparak ocaktan alın. Kuzu şişleri bir tavada alt üst güzelce kızartıp hazırladığınız sos ile servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Marine Edilmiş Kuzu Şiş"
Yorum Gönder